ایتنا – گوگل پولدار است و موفق، اما این شرکت نمونه، در کارنامه خود تعداد زیادی طرحها و پروژههای ناکام دارد.
گوگل را به عنوان یکی از موفقترین، بهترین و اثرگذارترین شرکتهای بزرگ دنیای فناوری اطلاعات میشناسیم.
این کمپانی آمریکایی با راهاندازی سرویسهای مختلفی همچون جستوجوگر، ایمیل، ادوردز، کروم و غیره، دنیای دیجیتال ما را تغییر داده است.
البته اینها دلیل نمیشود که گوگل، پروژه شکست خورده نداشته باشد.
به گزارش ایتنا به نقل از وبسایت بیزینس اینسایدر، در این نوشتار به چند طرح ناکام گوگل اشاره میشود که چه بسا در ابتدا سر و صدای زیادی به پا کردند ولی بعد از چندی، به دلایل مختلف کنار گذاشته شدند.
1. گوگل پلاس
گوگل شبکه اجتماعی خود موسوم به گوگل پلاس را در سال 2011 رونمایی کرد که بزرگترین هدف آن، رقابت با دیگر غولهای اجتماعی نظیر فیسبوک عنوان شده بود.
گوگل پلاس در ابتدا خوب ظاهر شد و توانست تا پایان سال 2011 بالغ بر 90 میلیون کاربر به خود جلب کند ولی در سال 2015 گوگل تصمیم گرفت با هدف سادهسازی و بهبود تجربه کاربر، ظاهر این شبکه اجتماعی را تغییر دهد که به نظر میرسد این موضوع به مذاق کاربران خوش نیامد.
در سال 2018 یک خطای برنامهنویسی در Google+ شناسایی شد که افشای اطلاعات شخصی حدود 500 هزار کاربر را به دنبال داشت.
پس از این افتضاح، گوگل اعلام کرد فعالیت این شبکه را متوقف میکند.
2. Google Answers
سرویس Google Answers همانطور که از نامش بر میآید مکانی برای طرح سوال و دریافت پاسخ بود که البته این کار به صورت پولی انجام میشد و کاربران میتوانستند سوالات خود را از افرادی که با گوگل قرارداد داشتند بپرسند.
در این میان، گوگل کمیسیون خود را دریافت میکرد.
سرویس مزبور در سال 2002 راهاندازی شد و فقط چهار سال دوام یافت.
هر چند اکنون Google Answers بهروزرسانی نمیشود ولی بایگانی سوالات و پاسخها همچنان در دسترس کاربران قرار دارد.
3. گوگل باز
گوگل باز ترکیبی از شبکههای اجتماعی و سرویسهای پیامرسان بود که گوگل در سال 2010 عرضه نمود و به طور پیشفرض برای کاربران جیمیل فعال نمود.
مشکلات عدیده مربوط به نقض حریم خصوصی باعث شد شکایتهای زیادی علیه گوگل به جریان بیفتد.
سرانجام این سرویس بعد از 18 ماه تعطیل شد تا گوگل بر شبکه گوگل پلاس متمرکز گردد، که البته آن هم بعد از چندی به محاق فرو رفت!
4. Google Video
گوگل سرویس رایگان Google Video را که برای آپلود و به اشتراکگذاری ویدیو بود در ابتدای سال 2005 به راه انداخت، ولی غول جستوجو در اقدامی هوشمندانه، یوتیوب را به سال 2006 خرید و به طور رسمی Google Video را به دلیل همپوشانی با سرویس یوتیوب و با هدف صرفهجویی در فضای سرورها منحل کرد.
برخی کارشناسان مدعی بودند که Google Video یک تقلید از همان سرویس تصاویر گوگل است و هیچ ابتکار و نوآوری برای بهبود جستوجوها در آن لحاظ نشده است.
5. Google Health
سلامت گوگل یکی دیگر از سرویسهای این شرکت بود که در سال 2008 راهاندازی شد.
در این پلتفرم، کاربران میتوانستند با آپلود پرونده پزشکی خود به یک نقطه مرکزی، اطلاعات پزشکی مناسب با وضعیت خود را در اختیار بگیرند.
در سال 2012 و پس از آن که گوگل اعتراف کرد که این سرویس، انتظاراتش را برآورده نکرده و فاقد تاثیر گسترده بوده، Google Health تعطیل شد.
6. آیگوگل
iGoogle که نوعی کنایه به اسمگذاریهای اپل بود، در سال 2005 راهاندازی و در سال 2013 کنار گذاشته شد.
آیگوگل یک نسخه قابل شخصیسازی از صفحه اصلی گوگل بود و به کاربران امکان میداد تصاویر و دیگر عناصر مورد علاقهشان را در صفحه اصلی آن به نمایش بگذارند.
این سرویس مورد توجه کاربران قرار نگرفت و راهاندازی گوگل پلاس هم مزید بر علت شد تا آیگوگل به ورطه تعطیلی کشیده شود.